Imager on virtuaalinen

Virtuaalitodellisuuden aika on tullut ja nyt etsitään aikaisia omaksujia tulevaisuuden medialle. Me herätämme tuotteesi eloon virtuaaliratkaisuilla; on se sitten VR:ää, AR:ää, XR:ää tai muuten vain kolmiuloitteista ja reaaliaikaista. 

Koska viimeksi koit jotain uutta?

Mitä tämä oikein tarkoittaa?

Virtuaalituotannot tuovat mukanaan kirjainlyhenne-viidakon, jota on hyvä selvittää hieman tarkemmin. Mitä nämä AR:t ja VR:t nyt sitten oikein ovat? Ei hätää, seuraavassa lyhyt oppimäärä asiaan liittyvistä kirjainlyhenteistä. 

Mitä on VR?

Virtual reality eli virtuaalitodellisuus on VR laseilla luotu näkymä kolmiulotteiseen tilaan, jossa voidaan vapaasti tutkia ympäristöä ja jossa interaktiot tuotetaan kehon omilla liikkeillä. VR vaatii toimiakseen VR lasit, jotka tunnistavat katsojan paikan ja katseen suunnan. Tämän lisäksi virtuaalimaailmassa voidaan liikuttaa asioita VR-ohjaimilla. Virtuaalimaailmassa ei ole fyysisiä rajoituksia, vaan maailma voi koostua melkein mistä vain. Tietyt asiat kuitenkin vastaavat virtuaalimaailmassa todellisuutta; esimerkiksi jos sinulla on korkeanpaikankammo, saat huimausta myös virtuaalisissa korkeuksissa. Myös tilojen ja asioiden koon hahmottaminen vastaa täydellisesti oikeaa maailmaa.

Mitä on AR?

Augmented reality eli lisätty todellisuus on kameralla otettuun live videokuvaan asioiden liittämistä. Päätelaite voi olla kännykkä tai tabletti-tietokone tai AR-lasit. Laitteen ohjelmisto lukee kameran näkymää ja tunnistaa perspektiiviä ja asioita joihin liitetään reaaliajassa kolmiulotteista sisältöä. Herätä vaikkapa tuotteet ja esitteet eloon lisätyn todellisuuden avulla.

Mitä on reaaliaika 3D?

Reaaliaika 3D esittää kolmiulotteisia mallinnuksia ilman renderöinnin tarvetta reaaliajassa. Tämä tarkoittaa sitä että animaatiot ja liikkeet eivät ole etukäteen laskettuja videoita, vaan kolmiulotteisia malleja, jotka pyörivät käyttäjän liikuttamana. Reaaliaikaista mallia voi pyörittää ja tutkia monelta suunnalta ja sen ominaisuuksia, kuten värejä ja materiaaleja on helppo muuttaa. Reaaliaikaisuus ei tarvitse erillistä omaa laitteistoa. Mallit voivat pyöriä pöytäkoneella tai mobiililaitteilla, internet-yhteyden kautta tai paikallisesti. Tekniikka ei vaadi toimiakseen mitään ladattavaa ohjelmistoa tai lisäosaa selaimeen.

Imager VR

Virtuaali-
todellisuus on täällä!

VR luo uuden standardin tuotteiden, palveluiden ja kokemusten esittämiselle.

VR mahdollistaa uuden tavan tutustua tuotteeseen, palveluun tai kokemukseen. Virtuaalimaailmassa ei ole oikean maailman rajoituksia. Virtuaalimaailmassa voidaan katsoa esineiden sisään, liikutella esineitä, vaihtaa lennossa tuotteen ominaisuuksia tai olla sellaisessa paikassa johon oikeassa maailmassa ei voida mennä.
 

Miksi VR toimii?

Virtuaalitodellisuus luo uskottavan tilan käyttäjän ympärille. Immersio eli läsnäolon tunne on erittäin vahva. Jopa siinä määrin että selkärangasta tulevat tuntemukset, kuten korkeanpaikankammo on mukanasi myös virtuaalimaailmassa. VR on asia joka pitää ehdottomasti kokea! Ota yhteyttä myyntiimme, niin järjestetään sinullekin mahdollisuus tutustua virtuaaliratkaisuihin.
 

Mitä VR vaatii?

VR vaatii toimiakseen VR-lasit, sekä tietokoneen tai mobiililaitteen jolla esitystä pyöritetään.  Interaktiot virtuaalimaailmassa tehdään VR-ohjaimilla, joiden avulla kappaleita voidaan tutkia ja liikutella. Liikkuminen virtuaalitilassa tapahtuu oman kehon liikkeillä.
 

Mihin VR soveltuu?

Moni pohtii nähdessään messuosastoilla ja televisiossa virtuaalilasit päässä huitovia ihmisiä; onko tämä vain hetken hypetystä ja pelkkää viihdettä. Vastaus on kyllä ja ei. Viihdettä se tulee aina olemaan, mutta sen lisäksi VR voi tuoda mukanaan merkittäviä muutoksia koulutukseen ja huoltoon. Koulutuksessa työturvallisuutta ei tarvitse vaarantaa vaikka laite ei olisikaan "ammattilaisen" käsittelyssä ja huolto voi diagnosoida ja opastaa käyttäjää virtuaalisen laitteen avulla ja osoittaa selkeästi tarvittavat toimenpiteet.

VR sopii alustaksi monenlaisille esityksille. VR ei ole pelkkää viihdettä vaan se on myös hyvä alusta koulutuksiin, käyttöohjeisiin, huolto-ohjeisiin ja tekniseen dokumentaatioon.
 

Imager Reaaliaika 3D

Reaaliaikaisia tuote-esityksiä netissä

Tutki kolmiulotteisia tuotteita reaaliajassa selaimella. Kerro tuotteistasi enemmän kuin staattiset kuvat voivat kertoa.

Nosta tuotteiden parhaita puolia esiin ja luo liikettä staattisiin asetteluihin. Kaikki tämä ilman ladattavia sovelluksia tai selaimen laajennuksia. Taustatekniikkana web 3D:ssä toimii WebGL. Web 3D:n aika on nyt!
 

Mikä on mahdollista?

Normaalin kappaleen pyörittämisen lisäksi, web 3D tukee konfiguraattori-toimintoja, animaatioita, kommentti-hotspotteja ja kaikki tämä personoitavalla/brändättävällä ulkoasulla ja materiaaleilla.

Klikkaa play painiketta ja kokeile itse miten web 3D toimii.

Yllä yksi Halton Marinelle tuotetuista reaaliaikaisista web 3D -tuote-esityksistä. Lisää heille tuotettuja web 3D tuote-esityksiä voit nähdä upotettuina Halton Marinen omilla tuotesivuilla.  

Lisätty todellisuus on totta

Lisätyn todellisuuden, eli AR:n avulla voimme tarkastella tuotteita, laitteita, ympäristöjä paikasta riippumatta tai juuri kyseiseen paikkaan sidottuna. Mitä tekniikkaa kätkeytyy seinän tai laitteen sisälle?

Reaaliaikaisen datan yhdistäminen lisättyyn todellisuuteen antaa mahdollisuuksia tuoda käyttäjälle käyttö-, huolto- tai diagnostiikkatietoa tuotteiden oheen käytön tai huoltotoimenpiteiden avuksi.

Tehtyjä tuotantoja

Halton CaBeam VR

Halton VR on ilmavirtojen mallinnusta, tuotteen ominaisuuksien esittelyä ja autenttista tuoteympäristöä.

Halton tarvitsi tavan esittää tuote virtuaalisesti. VR-laseilla tutkittava esitys luotiin korostamaan tuotteen ominaisuuksia ja mahdollisuuksia. Esitys siirtää katsojan virtuaaliseen laivan hyttiin, jossa tuote näkyy siten kuin se näkyisi oikeassakin hytissä. Tämän lisäksi tuotetta voidaan tutkia tavalla, joka ei oikeassa maailmassa olisi mahdollista. Esitys luotiin osaltaan säästämään tilaa messuosastolla. VR-ratkaisulla tuotetta voitiin esittää hyvinkin pienessä tilassa.


Karlux valaisin-mallisto VR

Suuren tuotekavalkaadin esittely on yleensä vaativa prosessi, asettaen haasteita niin logistiikalle kuin tilantarpeellekin.

Karlux on kotimainen valaisinvalmistaja, jonka kattava tuotevalikoima koostuu puisto-, pihapiiri- ja seinävalaisimista. Valaisimia on saatavilla monena erilaisena variaationa pintamateriaaleista lähtien. Tätä laajan valikoiman asettamaa ongelmaa ratkaisemaan loimme Karluxille messukäyttöön virtuaalisen tuote-esittelyalustan, jossa valaisimia pääsee lähemmin tarkastelemaan oikeassa koossa, katsomaan millaisista osista ne koostuvat sekä visuaalisesti vertailemaan eri materiaalivaihtoehtoja itse tuotteissa.