Imager Oy | Rautatienkatu 13 C | 15110 Lahti | +358-3-589 9040 |

Tehtyä

Vuosien saatossa olemme ehtineet toteuttaa monenlaisia tuotantoja, joihin pääsee nyt tutustumaan tarkemmin.

Mikäli idealamppu syttyy näitä selaillessa, niin ota yhteyttä ja voimme yhdessä tehdä ideasta totta!

 
Villa Vuokko, Kauniainen

Arkkitehtivisualisointeja

Malskin kortteli, Lahti
Malskin kortttelin visualisointi, Lahti - Oka, Skanska

Ennen oli arkkitehti, kynä ja paperi - tänä päivänä on arkkitehti, kynä, paperi ja tietokone. Asiakkaalle esiteltiin pohjapiirustuksia ja julkisivukuvia. Monelle asiakkaalle nämä eivät juuri oikeanlaista kuvaa tulevasta rakennuksesta muodostaneet. Sen jälkeen tulivat perspektiivipiirustukset, joilla koetettiin luoda helpommin miellettävää kuvaa kohteesta. Näitä hyodynnettiin niin asuntojen kuin ideoidenkin myynnissä. Kuvien luominen oli työlästä ja yksi pieni muutos suunnitelmissa saattoikin romuttaa kaiken edeltäneen työn.

Nyt on mahdollista esitellä asiakkaalle realistisen näköisiä kuvia, animaatioita ja jopa virtuaalisia käyntejä suunnitteilla olevista kohteista. Kaikki tämä on mahdollista toteuttaa arkkitehdin piirustusten pohjalta, nopeallakin aikataululla. Olipa kyseessä sitten hankkeen valmisteluvaihe tai lopullisen suunnitelman visualisoiminen, voidaan kuvituksilla saavuttaa merkittäviä hyötyjä. Kohteista voidaan luoda virtuaalisia prototyyppejä, joilla testataan suunnitelmien toteuttamiskelpoisuutta.

Enää ei tarvitse tehdä pintamateriaali-päätöksiä pienten näytepalojen avulla, vaan voidaan tarkastella kohdetta kokonaisuudessaan halutuilla materiaaleilla niin päivänvalossa, aamuauringossa kuin iltahämärässäkin. Myös kohteen istuttaminen tulevaan ympäristöön auttaa suunnittelijaa näkemään suunnitelmansa suhteessa ympäristöönsä.

K-supermarket Mantsälä
K-supermarket Mantsälän visualisointi - ArcDesigners Laurila Oy
Villa Varmdö
Loma-asunto Villa Varmdö - Suunnittelu Rami Ovaskainen
 

Konseptointi, lupamenettelyt, myyntimateriaali

Monet kunnat vaativatkin jo nyt lupamenettelyn ohessa visualisointia kohteesta, jotta suunnitelman istuvuus ympäristöönsä voidaan varmistaa. Lisäksi suunnitelmaa voidaan esitellä laajemmalle yleisölle helposti lähestyttävässä muodossa.

As Oy Kanttorinranta, Lahti
As Oy Kanttorinranta, Lahti - Arkkitehtitoimisto Seppo Peltomaa

Hankkeiden ollessa laajoja, myös suunnitelmiin liittyvien kysymysten määrä on suuri. Tällöin suunnitelmien virtuaalinen prototyypittäminen antaa vastauksia moniin niin toiminnallisiin kuin ulkoasullisiinkin seikkoihin. Suunnitelmien ollessa jo ennen rakennustöitä mahdollisimman pitkälle mietittyjä, myös itse rakennustyö hoituu suoraviivaisemmin, sisältäen vähemmän muutospaineita.

Uuden asunnon myyminen tavalliselle kuluttajalle vaiheessa jossa rakennuksesta on olemassa vain alustavat suunnitelmat, ei ole helppoa. Kuluttajan on vaikea mieltää omaa tulevaa asuntoaan pelkkien viivojen perusteella, vaan hän haluaa kokea tilan, nähdä mittasuhteet ja jopa pintojen materiaalit sellaisina kuin ne tulisivat olemaan. Visualisointien luominen tätä tarkoitusta varten parantaa huomattavasti asunnon myyntipotentiaalia. Kuten sanotaan, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Vai ostaisitko auton vain piirustusten pohjalta?

Näe ja koe

Villa Varmdö, aurinkotutkielma
Villa Varmdö, aurinkotutkielma - Suunnittelu Rami Ovaskainen

Visualisoinnit osana suunnitteluprosessia ovat tulleet jäädäkseen, vaikkakin tulevaisuudessa ne muistuttavatkin enemmän realistista virtuaalimaailmaa. Perusperiaate kuitenkin säilyy samana, eli saada monimutkaiset asiat esitettyä helpolla ja mielenkiintoisella tavalla, jolla viesti saadaan välitettyä oikeanlaisena. Näe ja koe suunnitelmasi jo nyt sellaisina kuin ne tulevat tulevaisuudessa olemaan!

Rakennushanke

Palveluitamme voidaan hyödyntää rakennushankkeen monissa eri vaiheissa erityylisillä visualisoinneilla. Joskus tarve voi olla esittää rakennuksen väritys lupahakemuksen yhteydessä, toisinaan taas pitäisi koettaa saada hanke luotua, eli myytyä potentiaalisille asiakkaille. Voimme toteuttaa hyvin realistisiakin kuvia luonnospiirustusten, CAD-piirustusten sekä materiaalitietojen pohjalta.

Rakennushanke - visualisointipalvelut
 

Kiinnostuitko tuotannostamme?

Ota yhteyttä ja kerromme mielellämme lisää palveluistamme sekä autamme teitä valitsemaan oikeat markkinointiratkaisut tarpeisiinne.

 

Tutustu tarkemmin palveluihimme

 
 
Takaisin
 

Imager Oy

Digitaalisen median ammattilainen